HSE         MODRA ENERGIJA         MODRI JAN         MODRA GENERACIJA         POZITIVNA ENERGIJA         CENTER ZA DRUŽBENO ODGOVORNOST
Ali doma pazite na porabo električne energije?
Da.
Ne.
Poskušamo po svojih močeh.
Rezultati
Pri projektu Modri Jan je sodelovalo skoraj 400 osnovnih šol in vrtcev in več kot 8.000 otrok.

Več
Portal porabi manj

Modra energija

Energija iz hidroelektrarn je količinsko najpomembnejši vir električne energije iz obnovljivih virov v Sloveniji, skupina HSE pa je največji proizvajalec hidroenergije pri nas. Področje obnovljivih virov energije je zato zelo pomembno tako za poslovanje kot tudi za prihodnje oblikovanje zunanje podobe družbe.

V letu 2004 smo v sodelovanju z distribucijskimi podjetji zasnovali projekt Modra energija. Njegov namen je spodbujanje razvoja energije iz obnovljivih virov, oblikovanje trga s tovrstno energijo in njena prodaja v Sloveniji. V projekt so vključene hidroelektrarne družb skupine HSE, ki so certificirane po mednarodnem sistemu RECS. Električno energijo iz obnovljivih virov v Sloveniji prodajamo skupaj z distribucijskimi podjetji odjemalcem pod znamko Modra energija. HSE partnerjem projekta zagotavlja obnovljivost energije tako, da v njihovem imenu unovči ustrezno število RECS certifikatov. Cena dodatka za Modro energijo znaša le 0,001 EUR/kWh (brez DDV).

Lastnik blagovne znamke je HSE, ki koordinira projekt, skrbi za komunikacijo z javnostjo in za promocijo Modre energije. V sklopu projekta sta se oblikovala in zaščitila tudi samostojna blagovna znamka in logotip.

HSE je tudi pobudnik in nosilec kampanje Energija si – bodi učinkovit, katere namen je preko različnih komunikacijskih orodij spodbujati varčno rabo energije. Kampanja ima med slovenskimi podjetji številne podpornike in širok odziv splošne in strokovne javnosti, ki podpira prizadevanja za okolju in denarnici prijazno rabo električne energije.

Zanimive vsebine

Najlepše fotografije nagradnega natečaja.
Najlepše fotografije nagradnega natečaja.
Ob Svetovnem dnevu voda je generalni direktor Holdinga Slovenske elektrarne, Borut Meh, v Kinu Šiška v Ljubljani odprl razstavo 50 najboljših fotografij, ki jih je izbrala strokovna komisija.
Več
Zakaj je Modri sklad tako pomemben?
Zakaj je Modri sklad tako pomemben?
Ključno poslanstvo Modrega sklada je spodbuda k pridobivanju energije iz obnovljivih virov. Odločitev za Modro energijo je prostovoljna gesta in prispevek k čistejšemu in zdravemu okolju.
Več
Pametna naložba v Modro energijo.
Pametna naložba v Modro energijo.
Kupci lahko sami izberete dobavitelja električne energije. Energijo si zagotovite tam, kjer je za vas najugodneje in istočasno odgovorno ravnate z naravo.

Več